Badkamer stucwerk nieuwste trend

 

Badkamer stucwerk is de nieuwste trend op het gebied van stucwerk. Badkamertegels worden tegenwoordig vaak vervangen door waterdicht stucwerk.

 

Waterdicht stucwerk

Badkamer stucwerk is waterdicht, doordat het stucwerk over het algemeen alleen uit natuurlijke producten bestaat met waterdichte eigenschappen. Een voorbeeld van deze natuurlijke producten is hydraulische kalk. Ook is het stucwerk waterdicht door de manier waarop het aangebracht wordt. Zo moeten de juiste hoeveelheden gebruikt worden. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van badkamer stucwerk en kan hierdoor uw badkamer professioneel stucen.

 

Sierlijsten en ornamenten met 3D-printer

 

Het werk van een stucadoor wordt efficiënter door de ontwikkelingen van nieuwe apparaten zoals een 3D-printer. Maar hoe kan een stucadoor hier gebruik van maken en wat betekent dit voor u?

 

Wat zijn sierlijsten?

Sierlijsten, ook wel kooflijsten genoemd, zijn ornamenten in lijstvorm die de overgang creëren tussen een wand en plafond. De meeste mensen kennen sierlijsten uit

oudere gebouwen, zoals kastelen, musea of herenhuizen. Maar ook in oude woonhuizen wordt er met sierlijsten gewerkt.

 

Hoe worden sierlijsten gemaakt?

Sierlijsten worden momenteel door stucadoors gemaakt met behulp van een mal. Een stucadoor begint met het tekenen van een ontwerp dat als basis zal dienen. Nadat het ontwerp getekend is wordt er een mal gemaakt waarin het gips, handmatig, in de juiste vorm gegoten wordt. Hierdoor ontstaat een vakkundig en afgewerkte sierlijst.

 

Zeewier als isolatie

 

Duurzaam bouwen en isoleren is een onderwerp waar deze dagen veel over gepraat en veel over gediscussieerd wordt. Er wordt hard gezocht naar milieuvriendelijke en natuurlijke materialen om mee te bouwen en te gebruiken als isolatie, dit om ons milieu zo weinig mogelijk verder te belasten. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan zeewier. Dit natuurlijke materiaal heeft een negatieve CO2 voetafdruk en maakt het daarom een zeer duurzaam isolatiemateriaal. Met een CO2 voetafdruk wordt bedoeld de hoeveelheid CO2 dat wordt uitgestoten door een materiaal of persoon. Al deze CO2 uitstoot draagt bij aan de verwarming van de aarde, doordat zeewier een negatieve voetafdruk bevat is dit ook nog eens goed tegen het broeikaseffect. Naast dit voordeel zorgt zeewier ook voor een zacht en aangenaam binnenklimaat.

 

Historie

Zeewier kan in grote hoeveelheden aanspoelen aan de kust van onze eigen Noordzee en de Oostzee bij Duitsland. Zeewier wordt al meer dan 150 jaar gebruikt in de bouw wereld als bouw- en isolatiemateriaal. Hierdoor is het niet verrassend als zeewier wordt teruggevonden in monumentale panden. In het Hoge Noorden was zeewier een zeer geliefd isolatiemateriaal. Niet alleen in het verleden maar ook nog tot op de dag vandaag kiezen architecten er nog voor om te isoleren met zeewier. Dit materiaal kan toegepast worden als spouw- en gevelisolatiemateriaal.

 

Duurzaam

Het belangrijkste onderdeel van het isoleren met zeewier is dat dit een zeer duurzaam isolatiemateriaal is. Dit komt door de eerder genoemde negatieve CO2 voetafdruk. Daarnaast zorgt het isoleren met zeewier voor een zachte gevel en een aangenaam binnenklimaat. Tot slot is zeewier een onbrandbaar isolatiemateriaal.

 

 

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.