Plafond stucen

 

Zitten er beschadigingen, scheuren of vlekken in uw plafond of is uw plafond om een andere reden toe aan een opknapbeurt? Laat uw plafond stucen en uw woning straalt als nooit tevoren. Alles weten over de mogelijkheden voor het stucen van uw plafond en de prijzen? Lees snel verder.

 

 

 

Plafond stucen: wat kost het?

 

Het stucen van uw plafond is geen klus die u uit wilt stellen. Een plafond is een prominent onderdeel van uw woning en een slecht onderhouden plafond doet dan ook afbreuk aan uw gehele interieur. Desondanks is het wel belangrijk dat het stucen van uw plafond in uw budget past. Een indicatie van het kostenplaatje ziet u hieronder:

 

 (Ongeacht het aantal m2 heeft ons werk een bepaalde verwerkingstijd waardoor we werkzaamheden met een laag aantal m2 niet tegen het metertarief kunnen uitvoeren).

 

Dienst stucadoor

Gemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en Excl. btw

Spackspuitwerk plafond

€ 14 - € 18

Behangklaar plafond

€ 26 - € 30

Sausklaar plafond

€ 28 - € 34

Sierpleister plafond

€ 24 - € 28

Schuurwerk plafond

€ 26 - € 30

 

 

 

Zoals u ziet lopen de prijzen uiteen. Dit heeft vooral te maken met het soort stucwerk dat u kiest. Kiest u bijvoorbeeld voor spuitwerk op uw plafond? De stucadoor brengt dit razendsnel met een spackspuitmachine aan, waardoor de prijzen laag liggen. Wilt u uw plafond van een mooie lik verf voorzien, maar moet het plafond eerst vlak en egaal worden gemaakt met sausklaar stucwerk? De stucadoor werkt alle oneffenheden op uw plafond dan handmatig weg, waardoor de klus meer tijd in beslag neemt. De prijzen voor sausklaar stucwerk liggen dan ook hoger dan die voor spuitwerk.

 

Plafond stucen: alle opties op een rij

 

Wanneer u uw plafond gaat stucen wilt u natuurlijk alles weten over de verschillende mogelijkheden. Lees snel verder en ontdek welk soort stucwerk het beste past bij uw plafond:

 

- Glad stucwerk

 

- Spuitwerk

 

- Schuurwerk

 

- Sierpleister

 

 

 

Uw plafond glad maken

 

Zitten er beschadigingen, scheuren of oneffenheden in uw plafond? De stucadoor maakt uw plafond weer egaal door saus- of behangklaar stucwerk aan te brengen. Met behulp van een gipslaag wordt uw plafond glad gemaakt en kunt u het plafond afwerken met sauswerk, stucwerk of behang. Behangklaar stucwerk is goedkoper dan sausklaar stucwerk. Omdat er nog een laag behang wordt aangebracht is het niet erg dat het plafond nog wat ruwer is, terwijl het plafond bij sausklaar stucwerk perfect glad moet zijn. De stucadoor is hierdoor meer tijd kwijt aan sausklaar stucwerk.

 

 

 

Spuitwerk plafond

 

Wilt u uw plafond opknappen, maar tegelijk de kosten laag houden? Dan is spuitwerk een geschikte optie. Met spackspuitwerk brengt de stucadoor een pleisterlaag aan op uw plafond. Dit doet de stucadoor met behulp van een spuitmachine, waardoor het stucwerk snel en efficiënt wordt aangebracht. Spuitwerk wordt in 2 lagen aangebracht. Met de eerste laag worden kleine gaatjes en oneffenheden in uw plafond weggewerkt. Met de tweede laag werkt de stucadoor uw plafond af en ontstaat er een korrelstructuur op uw plafond. De dikte van de korrel bepaalt u zelf. Wat u ook zelf bepaalt is de kleur van het spuitwerk. Laat het spuitwerk direct aanbrengen in de door u gewenste kleur, dan is schilderen niet meer nodig.

 

 

 

Schuurwerk

 

Een populaire afwerking voor plafonds is schuurwerk. Schuurwerk is een licht korrelige gipsmortel die de stucadoor in halve slagen op uw plafond aanbrengt. Door deze draaiende bewegingen ontstaat er een speels en uniek patroon, dat er bij verschillend lichtinval steeds anders uitziet. Schuurwerk dient als eindafwerking en uw plafond schilderen is daarom niet nodig. U bent na het stucen direct klaar. Schuurwerk is niet stootvast en zien we om deze reden vaker terug op plafonds dan muren.

 

 

Sierpleister

Sierpleister is een populaire afwerking voor zowel wanden als plafonds. De meest gekozen variant is spachtelputz. Spachtelputz laat een korrelstructuur achter op uw plafond. Deze is te danken aan de steenkorrels die in de spachtelputz zijn verwerkt. De dikte van de korrel bepaalt u zelf, net als de kleur van het stucwerk. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik, maar zelfs een korrel van 4 millimeter behoort tot de mogelijkheden. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. Deze soorten hebben vergelijkbare voordelen, maar hebben een grovere korrel, waardoor ze een andere structuur achterlaten op uw plafond dan spachtelputz. Zo zorgt rustiekputz voor een korrelstructuur, maar ook voor lichte groeven in uw plafond en zorgt granol niet voor een korrelstructuur, maar enkel voor diepere groeven en putjes in de stuclaag.

 

 

 

 

Ornamenten

Heeft u uw plafond netjes af laten werken door een stucadoor, maar mist u toch nog iets? Vraag uw stucadoor dan eens naar de mogelijkheden voor ornamenten. Deze stijlvolle rozetten of sierlijsten worden gemaakt van pleisterwerk en geven een ruimte direct extra klasse. Ornamenten ziet u vooral veel terug in oudere woningen met hoge plafonds, maar ook in een nieuwbouwwoning misstaat een mooi ornament aan het plafond niet. Ornamenten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zo zit er altijd iets bij dat past bij uw wensen én woning.

 

 

Kan ik zelf mijn plafond stucen?

 

 

 

Is het stucen van een plafond moeilijk? Kort gezegd: ja. Zelfs voor een doorgewinterde doe-het-zelver is het stucen van een plafond een zware taak. Voor het stucen van uw plafond moet u constant boven uw macht werken, iets dat u waarschijnlijk niet gewend bent. Kramp, spierpijn en andere klachten komen al snel om de hoek kijken. Veel tijd om te rusten heeft u niet. Stucwerk droogt snel en een vlot werktempo is dan ook essentieel voor een goed eindresultaat. Voorkom frustraties en laat de klus over aan een professioneel stucadoorsbedrijf die uw plafond binnen een mum van tijd perfect kan stucen.

 

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.