Stucwerk

 

Door alle verschillende soorten stucwerk ziet u soms door de bomen het bos niet meer. Welk soort stucwerk sluit perfect aan op al uw wensen en welk prijskaartje hangt hieraan? Vind hier het antwoord.

 

Wat kost stucwerk?

 

Is uw woning toe aan een opknapbeurt en bent u op zoek naar het perfecte stucwerk om dit mee te doen? Dan wilt u natuurlijk eerst weten welk soort stucwerk past in uw budget. De exacte prijzen voor de klus hangen van talloze factoren af, zoals:

 

 • Welk tarief vraagt uw stucadoor?
 • Hoe groot is het oppervlak dat u laat stucen?
 • Welke voorbereidende werkzaamheden voert de stucadoor uit?

 

Hoewel de exacte prijzen per situatie verschillen, helpen wij u graag op weg met een overzicht van de gemiddelde prijzen van de meest gekozen soorten stucwerk. Zo maakt u eenvoudig de inschatting of uw favoriete soort stucwerk past in uw budget.
(Ongeacht het aantal m2 heeft ons werk een bepaalde verwerkingstijd waardoor we werkzaamheden met een laag aantal m2 niet tegen het metertarief kunnen uitvoeren).

 

Dienst stucadoor

Gemiddelde prijzen per m2, incl. materiaal, loonkosten en 9% btw.

Spackspuitwerk

€ 13 - € 17

Wanden stucen

€ 26 - € 30

Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)

€ 20 - € 24

Plafond stucen

€ 28 - € 32

Schuurwerk

€ 26 - € 30

Raapwerk

 

 

€ 30 - € 35

 

Zoals u ziet zit aan iedere soort stucwerk een ander prijskaartje. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor stucwerk in uw woning? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Binnen 5 werkdagen heeft u de offertes al in huis. U weet dan precies wat uw klus gaat kosten.

 

 

Soorten stucwerk: wat u moet weten

 

Besluiten dat u stucwerk wilt is één ding, kiezen voor het juiste stucwerk is stap 2. Om te besluiten welk stucwerk het beste aansluit op uw wensen heeft u natuurlijk meer informatie nodig. De meest gekozen soorten stucwerk zijn:

 

 • Spackspuiten
 • Sausklaar of behangklaar stucwerk
 • Sierpleister
 • Schuurwerk

 

Spackspuiten

 

Wilt u met een klein budget uw woning opknappen? Dan is spackspuitwerk de beste optie voor u. De prijzen voor spackspuiten beginnen namelijk al bij € 11 per m². De lage prijzen zijn te danken aan de werkwijze van de stucadoor. Spackspuitwerk brengt de vakman aan met behulp van een spuitmachine. Hierdoor kan uw stucadoor bijzonder snel werken. Spackspuitwerk wordt altijd aangebracht in 2 lagen. Met de eerste laag, de meslaag, wordt uw muur of plafond egaal gemaakt. Vervolgens brengt de stucadoor de afkorrellaag aan die een korrelstructuur achterlaat op uw muren of plafonds. Spackspuitwerk wordt in de door u gewenste kleur aangebracht, zodat u niet meer hoeft te schilderen.

 

Belangrijkste voordelen:

 

 • lage prijzen
 • snel resultaat
 • wordt aangebracht in kleur naar keuze

 

 

Sausklaar of behangklaar stucwerk

 

Wilt u uw muur of plafond behangen of schilderen, maar is de ondergrond niet egaal? Kies dan voor sausklaar of behangklaar stucwerk. De stucadoor brengt een laag pleister aan, waardoor de ondergrond netjes wordt afgewerkt en klaar is voor een mooi behang of een frisse lik verf. Heeft u een betegelde of gemetselde muur en is de ondergrond scheef of ongelijk? Dan brengt de stucadoor een dikke laag raapwerk aan. Dit is een gipslaag met een dikte van 7 millimeter tot 5 centimeter. Zitten er enkel wat scheurtjes of oneffenheden in de ondergrond? Dan voldoet een dunne laag pleister van 1 tot 6 millimeter, dit wordt ook wel pleisterwerk genoemd.

 

De prijzen voor behangklaar stucwerk liggen lager dan die voor sausklaar stucwerk. Bij behangklaar stucwerk zijn kleine oneffenheden in de muur niet erg, u gaat immers behangen waardoor hier niets meer van te zien is. Als u de muur of plafond wilt sauzen dan is het van belang dat de ondergrond helemaal glad en egaal is. Stucadoors zijn dan iets meer tijd kwijt aan de klus, waardoor de prijzen hoger liggen.

 

Belangrijkste voordelen:

 

 • vlakke wand en de perfecte ondergrond voor het behangen of sauzen

 

Sierpleister

 

is een decoratieve afwerking voor uw muur of plafond. Er zijn verschillende varianten van sierpleister. De bekendste zijn spachtelputz, rustiekputz en granol. De sierpleisters hebben vergelijkbare voordelen, maar een andere uitstraling. Zo zorgt het populaire spachtelputz voor een subtiele korrelstructuur op uw muren of plafonds en laat granol juist kleine groeven achter in uw muur, waardoor het patroon iets weg heeft van boomschors.

 

Belangrijkste voordelen:

 

 • sterk stucwerk
 • makkelijk in onderhoud
 • wordt aangebracht in kleur naar keuze
 • verschillende structuren mogelijk

 

 

 

Schuurwerk

 

Schuurwerk is herkenbaar aan de decoratieve cirkelvormen en de licht korrelige structuur, te danken aan de fijne zandkorrels in het stucwerk. Het zorgt voor een warme uitstraling met een subtiel speels effect. Schuurwerk is vochtregulerend en hierdoor prima toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals de keuken of badkamer.

 

Belangrijkste voordelen:

 

 • unieke uitstraling
 • geschikt voor vochtige ruimtes

 

Luxere varianten van stucwerk

 

Bovenstaande soorten stucwerk zijn populaire en betaalbare methoden om uw muren of plafonds te voorzien van een nette afwerking. Zit er niets bij dat aansluit op uw wensen? Dan zijn er ook meer uitgesproken vormen van stucwerk. Wees gewaarschuwd: voor deze soorten stucwerk moet u wat dieper in de buidel tasten, maar de kans is groot dat u deze kosten na één blik op het stucwerk direct vergeten bent.

 

 • Tadelakt
 • Beton ciré
 • Microcement en microbeton
 • Leemstuc

 

Tadelakt

 

is een traditioneel Marokkaans stucwerk en zorgt voor een intens warme en marmerachtige uitstraling. Deze kalkpleister is waterdicht en wordt daarom vaak gebruikt in badkamers. Hier zorgt het tevens voor een rustgevende sfeer, zoals u die kent van de Oosterse hammams. Een kanttekening: het aanbrengen van tadelakt is een tijdrovende klus, waardoor de prijzen hoog liggen. Met gemiddelde kosten tussen de € 175 en € 225 per m² is het één van de duurste vormen van stucwerk.

 

Beton ciré

 

is een cementgebonden en waterdicht stucwerk waarmee u werkelijk alle kanten op kunt. Een stoere betonlook behoort tot de mogelijkheden, maar ook de warme uitstraling van tadelakt kan met beton ciré nagebootst worden. De prijzen van dit type stucwerk zijn daarnaast een stuk vriendelijker. Houd rekening met een vanafprijs van € 100 per m².

 

Microcement en microbeton

 

Microcement en microbeton zijn van oorsprong Argentijnse soorten stucwerk die bekend staan om hun krasbestendigheid, waterdichtheid en design uiterlijk. Microcementen en microbeton kunnen op bijna iedere ondergrond worden aangebracht: hout, metaal, tegels, niets is te gek. Het stucwerk is daarnaast geschikt voor iedere ruimte, binnen en buiten. Omdat het stucwerk zo sterk is, is het tevens een populaire afwerking voor vloeren.

 

Leemstuc

 

Hecht u veel waarde aan een gezond binnenklimaat? Dan is leemstuc het perfecte stucwerk voor uw woning. Leemstuc bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Naast de hoofdbestanddelen zand, leem en water, worden er afhankelijk van het gewenste eindresultaat ook andere materialen toegevoegd, zoals stro, hennephout en zaagsel. Leemstuc heeft een vochtregulerende werking, wat bijdraagt aan een ideale luchtvochtigheid. Goed voor uw gezondheid én voor de kwaliteit van uw woning. Dit, samen met de isolerende werking en de warme, fluweelachtige uitstraling, maakt leemstuc het perfecte stucwerk voor veel woningen.

 

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.