Rustiekputz

 

Rustiekputz is een boen- en stootvaste sierpleister. Rustiekputz is een zeer praktische afwerking omdat deze slijtvast is en bovendien makkelijk te reinigen.

 

Voordelen rustiekputz

 

Rustiekputz is een erg praktische stucsoort. Dit komt door de volgende eigenschappen:

 

  • Boen- en stootvast
  • Verkrijgbaar in vele kleuren
  • Kleurecht
  • Geschikt voor binnen- en buitenshuis gebruik

 

Rustiekputz is een veelzijdige wandafwerking. Dankzij de vele functionele en handige eigenschappen is rustiekputz een populaire stucsoort.

 

Prijs

  • Rustiekputz: vanaf ongeveer €16,- per vierkante meter

 

 

 

 

Rustiekputz

 

Rustiekputz is een mooie en praktische afwerking van uw muren. Rustiekputz bestaat uit gebroken marmerkorrels en een bindmiddel op basis van kunststof. Spachtelputz en rustiekputz zijn nagenoeg dezelfde soort producten. Rustiekputz bestaat uit grovere korrels en heeft daarom een ietwat ruiger uiterlijk.

 

Boen- en stootvast

 

Rustiekputz is net als spachtelputz een boen- en stootvaste wandafwerking. Het kan tegen een stootje en als u het wilt reinigen heeft u genoeg aan lauwwarm water met een borstel. Mocht het voorkomen dat rustiekputz (licht) beschadigd wordt dan ziet u dit niet snel vanwege de kleurechtheid.

 

Kleurechtheid

 

U kunt er voor kiezen om rustiekputz in kleur aan te laten brengen. De rustiekputz is dan kleurecht. Dit heeft als grote voordeel dat kleine beschadigingen nauwelijks of niet zichtbaar zijn, doordat de rustiekputz door en door gekleurd is. Stucadoors zullen dit dan ook vaak adviseren. Een ander bijkomend voordeel is dat u het niet meer hoeft te schilderen.

 

Korreldikte

 

Rustiekputz wordt doorgaans aangebracht met korreldiktes variërend van 1.5 tot 1.8 millimeter. Rustiekputz heeft daarom een iets grovere structuur dan spachtelputz. Kenmerkend voor rustiekputz zijn de groefjes die ontstaan in de structuur.

 

Buiten

 

Voor bijzondere en sierlijke afwerkingen buitenshuis kunt u kiezen voor rustiekputz. Met rustiekputz kiest u voor een weerbestendige, slijtvaste stucsoort. Wanneer u ervoor kiest om uw gevels te bewerken met rustiekputz, is het belangrijk om bij uw gemeente na te gaan of u hiervoor een vergunning nodig heeft. Wanneer u het aanzicht van uw woning verandert kan het namelijk zo zijn dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen.

 

Slijtvast stucwerk

 

Wanneer u stucwerk aangebracht wilt hebben op oppervlaktes die intensief belast gaan worden, zoals badkamers of vloeren, dan kiest u voor slijtvast stucwerk. Dit stucwerk kan tegen een stootje zodat u er jarenlang plezier van heeft. Een aantal populaire slijtvaste stucsoorten zijn:

 

  • Terrastone
  • Microcement
  • Microbeton
  • Beton Ciré

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.