Spackspuiten

 

Wilt u een mooie afwerking voor uw muren en plafond, maar tegelijk de kosten laag houden? Kies dan voor spackspuitwerk. Spackspuiten is de voordeligste vorm van stucwerk. Lees hier waarom.

 

Spackspuitwerk prijs

 

Kunnen uw muren of plafonds wel een opknapbeurt gebruiken, maar is uw budget beperkt? Kijk dan naar de mogelijkheden voor spackspuitwerk. De prijs van spackspuitwerk begint al bij € 11 per m². De aantrekkelijke prijzen zijn te danken aan de werkwijze: spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht, waardoor de stucadoor snel en efficiënt te werk gaat. Bekijk hieronder de gemiddelde prijs voor spackspuitwerk:

 (Ongeacht het aantal m2 heeft ons werk een bepaalde verwerkingstijd waardoor we werkzaamheden met een laag aantal m2 niet tegen het metertarief kunnen uitvoeren).

 

Spackspuitwerk

Gemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en Excl. btw

Spackspuitwerk wit

€  13- € 17

Spackspuitwerk kleur

€ 14 - € 19

 

Zoals u ziet kunt u kiezen voor wit spackspuitwerk, maar de stucadoor kan uw muur of plafond ook in uw favoriete kleur spackspuiten. Zo heeft u direct het gewenste eindresultaat en hoeft u niet met de verfkwast in de weer.

 

Een nieuwe fiets, een laptop die aan vervanging toe is en een mooie vakantie die in de planning staat. Het laten spackspuiten van uw muren of plafond is waarschijnlijk niet de enige uitgave die u in het vooruitzicht heeft. Met spackspuitwerk bent u al voordelig uit.

 

Wat is spackspuiten?

 

U weet nu alles over de prijs van spackspuitwerk, maar natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat spackspuiten precies is. U wilt er immers van verzekerd zijn dat u de komende jaren volop gaat genieten van uw prachtig afgewerkte muren of plafond. Tijdens het spackspuiten brengt de stucadoor een pleisterlaag onder hoge druk aan op uw muren of plafond. Dit doen stucadoors met behulp van een spuitmachine. Het spackspuitwerk wordt in 2 lagen aangebracht:

 

  1. De meslaag: Met deze laag wordt uw muur of plafond egaal gemaakt. Kleine gaatjes en oneffenheden worden weggewerkt.
  2. De afkorrellaag: Deze laag dient als afwerking en bepaalt de structuur van het spuitwerk.

 

 

 

Bepaal zelf de uitstraling

 

Laat u uw muren of plafond spackspuiten, dan bepaalt u zelf de uitstraling van het spackspuitwerk. Spack is van nature een gladde pasta, maar zorgt desondanks voor een korrelstructuur op uw wanden of plafond. Dit komt door de compressor en de spuitmachine die het stucadoorsbedrijf gebruikt. U kiest zelf de dikte van de korrel. Houdt u van een basic muur? Kies dan voor wit spackspuitwerk met een fijne korrelstructuur. Wilt u uw muren juist meer op de voorgrond hebben? Laat uw muur dan spackspuiten in een mooie kleur en kies voor een grove structuur. Iedere denkbare kleur is mogelijk bij spackspuitwerk. Maak de muur de blikvanger in uw moderne interieur door te kiezen voor een felrode kleur of ga voor een romantische sfeer met een stijlvolle pasteltint.

 

 

 

 

 

Voorbereiding

 

Een goede voorbereiding is essentieel bij het laten spackspuiten van uw muur. Het voorbereiden van spackspuiten bestaat uit 2 belangrijke werkzaamheden:

 

  1. Het voorbehandelen van de ondergrond
  2. Het afplakken van de ruimte

 

Voorbehandelen van de ondergrond

 

Veel ondergronden zijn direct gereed voor spackspuitwerk, maar er zijn enkele uitzonderingen. Een spacklaag is relatief dun en voor een mooi eindresultaat is het belangrijk dat de spack wordt aangebracht op een vlakke ondergrond. Kleine oneffenheden worden onzichtbaar gemaakt tijdens het aanbrengen van de meslaag, maar is uw muur of plafond flink beschadigd of ongelijk? Dan moet de stucadoor de ondergrond eerst vlak maken met raapwerk. Ook als er nicotineaanslag, vochtplekken of lijmresten zichtbaar zijn zal de stucadoor de ondergrond eerst voorbehandelen, zodat deze lelijke plekken volledig onzichtbaar worden.

 

Afplakken

 

U heeft de stucadoor net uitgezwaaid, loopt uw woonkamer in en ziet tot uw verbazing dat uw stucadoor niet alleen uw plafond, maar ook uw ramen, gloednieuwe bank en uw prachtig houten vloer van spikkels heeft voorzien. Dit soort situaties zijn natuurlijk niet de bedoeling, maar omdat spack met een spuitmachine wordt aangebracht zijn spetters soms lastig te vermijden. Gelukkig is de oplossing simpel en plakt de stucadoor een ruimte altijd goed af voordat hij aan de slag gaat. Ook uw meubels worden tijdelijk verplaatst of goed afgedekt.

 

Bespaartip: het afplakken en afdekken van uw ramen, deuren, vloeren en meubels doet uw stucadoor graag voor u. Wilt u echter besparen op de kosten? Dan is dit een goede klus die u zelf kunt uitvoeren. Uw stucadoor is dan minder tijd kwijt, waardoor de eindprijs een stukje lager uitvalt.

 

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.