Spachtelputz

 

Op zoek naar een ijzersterke en tijdloze afwerking voor uw muren en plafonds? Kijk dan naar de mogelijkheden voor spachtelputz. Lees snel verder en ontdek de vele voordelen van spachtelputz.

 

Spachtelputz: de prijzen

 

Veel mensen kiezen voor spachtelputz op hun wanden of plafonds. Een slimme keuze, spachtelputz zorgt namelijk voor een mooie én betaalbare afwerking. Wat is betaalbaar? Hieronder ziet u de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van spachtelputz door een professionele stucadoor.

 

Spachtelputz

Gemiddelde prijs per m2 incl. materiaal, loonkosten en btw

Wanden

€ 12 - € 18

Plafond

€ 15 - € 23

 

Zoals u ziet liggen de prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz op uw plafond hoger dan de prijzen voor spachtelputz op uw wanden. De verklaring? Het plafond is een lastiger te bereiken plek, waardoor de stucadoor meer tijd kwijt is aan de klus.

 

Zijn er meerdere wanden en plafonds in uw woning toe aan een laag spachtelputz? Besteedt de volledige klus dan in één keer uit aan een stucadoor. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m².

 

Vul binnen 2 minuten onze offerteaanvraag in en binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis Besluit u toch om af te zien van de klus? Geen probleem, het aanvragen van offertes is bij ons volledig gratis én vrijblijvend.

 

 

Wat is spachtelputz?

 

Wilt u een sierpleister laten aanbrengen op uw muren of plafonds, maar weet u nog niet welke soort sierpleister het beste aansluit op uw wensen? De meeste mensen kiezen voor spachtelputz. Dit is een kunsthars gebonden wandafwerking en laat een korrelstructuur achter op uw wand of plafond. Deze structuur komt door de steenkorreltjes die in de spachtelputz zijn verwerkt. U kunt zelf bepalen hoe fijn of grof de korrel is die bij het stucen van uw muur of plafond wordt gebruikt. De korrelgrootte varieert van 0,5 tot 4 millimeter. De meeste mensen kiezen voor een korrel van 1,2 of 1,5 millimeter dik. Spachtelputz is voor veel mensen de perfecte afwerking voor hun woning. Het biedt namelijk veel voordelen, waaronder:

 

  • het is stoot- en boenvast
  • het is aan te brengen in de door u gewenste kleur
  • het is kleurvast
  • het is geschikt voor binnen- én buitenmuren

 

 

 

Spachtelputz in een kleur

 

Spachtelputz kan in de door u gewenste kleur op uw wanden of plafonds worden aangebracht en hoeft niet geschilderd te worden. Dit scheelt een hoop werk. Spachtelputz is daarnaast kleurvast. Heeft u huisdieren of kleine kinderen die niet altijd even zuinig zijn met uw muren? Spachtelputz kan tegen een stootje. Het stucwerk is door en door gekleurd, waardoor beschadigingen nauwelijks zichtbaar zijn.

 

Bent u na een tijdje toe aan een andere kleur op uw wanden of plafond? Geen zorgen, u hoeft niet opnieuw een stucadoor in te schakelen. Geef uw muren of plafonds simpelweg een nieuwe uitstraling met een laag latexverf, spachtelputz is namelijk overschilderbaar.

 

 

 

Makkelijk in onderhoud

 

Zitten er vlekken op uw muren? Spachtelputz is eenvoudig te reinigen met een borstel en lauw water. Bij ernstige vlekken zijn er speciale sierpleisterreinigers verkrijgbaar om uw muur of plafond weer zo goed als nieuw te maken. Spachtelputz is dus niet alleen mooi in de eerste 2 weken, maar zorgt ervoor dat uw muren en plafonds er tientallen jaren netjes uitzien.

 

Voorbereiding

 

Voor het mooiste eindresultaat wordt spachtelputz aangebracht op een gladde en vlakke ondergrond. Zijn uw muren of plafonds ongelijk of beschadigd? Dan maakt de stucadoor uw wanden eerst egaal met een laag raap- of pleisterwerk. Vervolgens gebruikt de stucadoor een voorstrijkmiddel die ervoor zorgt dat de spachtelputz goed hecht aan de ondergrond. Hierna wordt de spachtelputz aangebracht. De laag spachtelputz moet circa 24 uur drogen in een goed geventileerde ruimte.

 

 

 

Spachtelputz met glitter

 

Bent u overtuigd door alle voordelen van spachtelputz, maar wilt u net iets extra’s? Kies dan voor spachtelputz met glitters. De glitters worden met een compressor over de spachtelputz gespoten, wat zorgt voor een uniek effect. De kleur en hoeveelheid glitter bepaalt u zelf, u kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Met roze of blauwe glitters in de kinderkamer maakt u uw kroost helemaal gelukkig, maar voorzie ook gerust een wand in uw woonkamer van een glitterlaag voor een stijlvolle en magische uitstraling.

 

 

 

Andere soorten sierpleister

 

Spachtelputz is niet de enige optie om uw muren en plafonds mooi af te werken. Bent u gek op de voordelen van spachtelputz, maar niet overtuigd door de uitstraling? Kies dan voor een andere soort sierpleister, bijvoorbeeld:

 

  • rustiekputz
  • granol
  • Rustiekputz
  • Japanese sierpleister

 

Rustiekputz is een goed alternatief voor spachtelputz. Rustiekputz heeft vergelijkbare voordelen en ook qua uiterlijk hebben de soorten sierpleisters iets van elkaar weg. Het grote verschil tussen rustiekputz en spachtelputz zit in de structuur. Rustiekputz heeft een grovere structuur en staat bekend om de kleine groefjes in de structuur. Dit maakt de uitstraling van rustiekputz robuuster in vergelijking met spachtelputz.

 

 

 

Granol

 

Granol heeft een nog grovere structuur waarmee diepere groeven en putjes ontstaan. Hiermee kan de stucadoor verschillende patronen maken. Brengt de stucadoor de granol verticaal aan, dan heeft de structuur veel weg van boomschors. Vindt u dit niet mooi? De stucadoor kan de granol ook in draaiende bewegingen aanbrengen, waardoor een ‘waaiervormige’ structuur ontstaat.

 

Stucwerk Rijnmond  &  Onderhoud B.V.
Vredehofstraat 19
3201 CV Spijkenisse
Telefoonnr.:+31655689612
Email: info@stucwerkrijnmond.nl
Rekeningnr.:NL58INGB0008052401
KvK: 70407347

Helaas komen onze mail regelmatig in uw spam box/ ongewenste mail terecht.
We zijn ons bewust van dit ongemak en zijn er mee bezig om dit op te lossen.
Wij  vragen u uw spam box/ ongewenste e-mails in de gaten te houden!
Onze excuses voor dit ongemak.